Senaste inläggen

Av Sunda Pengar - 16 juli 2009 11:42

“The world in a coin” är sloganen för organisationen bakom projektet ”United Future World Currency”. Organisationen var helt okänd för mig till för bara ett par dagar sedan.

http://www.futureworldcurrency.com/Default.asp

När man läser deras manifest är det tydligt att det är tänkt som en sammarbetsgrupp för att skapa medvetenhet hos allmänheten och generellt skapa opinion för projektet på alla nivåer i samhället.

Jag tror att vi kommer att få se mer av denna organisation längre fram när ny myntet är officiellt.

Av Sunda Pengar - 15 juli 2009 11:22

Ron Paul rör om ordentligt i grytan och får oväntat stöd i kongressen för en ny motion om större och offentlig revision av FED.


Ron Paul, en libertarian som är känd för att varje år kräva att FED ska upphöra men aldrig få gehör i kongressen har du fått oväntad medvind i och med det enligt många bedrägliga uppförande det senaste året. 

Av Sunda Pengar - 14 juli 2009 12:08

Rysska presidenten presenterade ett fysiskt exemplar tryckt i Beligen som exempel på vad som kan bli den nya ”världsvalutan”.

Konsperationsteoretiker kommer att få vatten på sin kvarn då myntet är en stark symbol för ”taxation without representation” eller indirekt beskattning. Detta på grund av den starka kopplingen mellan valutor och beskattning.

Myntet är tryckt med ”unity in diversity” och ser ut som på bilden.

Ryssland och Kina trycker starkast just nu för införandet av en suprastatlig valuta tilsammans med dragningar inom USA bland annat från CFR (Counsel on Foreign Relations)  och före detta FED chefer.

Läs mer här:

Av Sunda Pengar - 10 juli 2009 09:52

Vid varje kris hörs kommentarer om hur det inte får hända igen. Vi har lärt oss våran läxa och vi ska se till att reglerna förändras för att förhindra en liknande utveckling.

Skillnaden med de här krisen är att reglerna inte verkar förändras till mer sund bankverksamhet. Tvärtom verkar det gå omvänt om vi ser på nyheterna kring bankprodukter.

Subprimekrisen bottnade i att lånen lättvindigt gavs ut till alla som gick och frågade efter huslån. Eftersom immigranter, folk med stora personliga skulder och ensamstående mammor i regel inte kan betala höga räntor för ett stort hus så gick de sedemera i konkurs. Lösningen är lika enkel som genial. Se till att utlåningsstandarderna är högre.

Nationwide, en av de största prånglarna av subprime (metafor för skräplån) har i en marknad med negativa husvärden kommit med en helt ny produkt. Du kan nu låna för 125% av husets värde.

Du läste rätt. Du kan initialt låna till negativt kapitalvärde. Man måste inte vara ekonom för att förstå att paketet är byggt för ytterligare katastrofer på kreditmarknaden.

Bara för humorvärdet kan vi citera Nationwides egen hemsida angående ”responsible lending”

” We take our responsibilities as a lender seriously.”


Nationwide kanske är ett undantag, eller så tänkte jag till jag såg Morgan Stanleys nya planer.

” Morgan Stanley plans to turn downgraded loan CDO into AAA bond”

2 år efter att derivatmarknaden kollapsade försöker de igen. Den har gången paketerar de lån med Baa2 rating, dvs näst sämsta kreditratingen. Genom lite magi och ompaketering blir exakt samma lån graderade AAA finansierade med hävstång (läs lån) och säljs sedan vidare till folk som inte vet vad de handlar.

Subprimekrisen har inte lärt bankerna någonting.

Av Sunda Pengar - 9 juli 2009 10:08

Goldman Sachs som utan tvivel varit i blåsväder flertalet gånger under det senaste decenniet angående ett antal kriminella affärspraxis från laddering (artificiellt bjuda upp IPO priser) till att erbjuda sub prime derivat för att sedan korta sin egen produkt när den väl var såld.

Vad de gör har uppmärksammats, inte i media i stort men ett flertal bloggar har skrutinerat Goldmans affärer och dess intima samband med den amerikanska regeringen.

Nu har dock korruptionen kommit till en helt ny nivå. New York Stock Exchange godkände i all tysthet förra veckan att de skulle sluta med praxisen att rapportera deras trading på börsen. Detta hjälper inte bara Goldman utan alla stora investmentbanker och ger dem spelrum att mörka sin marknadsmanipulation. Säg hejdå till den fria marknaden, om den någonsin funnits.

Zero Hedge, en blogg som har skrutinerat Goldman under en längre tid får ny mycket svårare att avsölja de detaljerade prismanipuleringar som investmentbanken sysslar med rutinmässigt.


Så mycket för ”transparency” och reform på den finansiella marknaden i Amerika och beslutet är inte helt olikt FEDs beslut att hemlighålla alla mottagare av Trash for Cash programmen, också känt om Federal Discount Window där FED agerar pantbank för skräp mot toppsäkra instrument.

Beslutet kommer mycket lägligt för Goldman efter att de haft en mycket besvärande artikel publicerad i Rolling Stones som alla borde läsa;

http://www.rollingstone.com/politics/story/28816321/the_great_american_bubble_machine/print

Omfattande korruption och manipulering av marknaderna för massiva kortsiktiga vinster detaljeras och Goldman har besvarat anklagelserna med tystnad.

”The NYSE has taken action to make sure that nobody will henceforth be able to keep track of the complete dominance that Goldman Sachs exerts over the New York Stock Exchange. This basically ends our weekly Program Trading updates disclosed every Thursday indicating that Goldman has singlehandedly captured all of NYSE’s program trading.”


I samma veva varnar Goldman själva för deras möjlighet att manipulera marknaden.

”the bank (Goldman) has warned it could be used to "manipulate markets in unfair ways."


http://www.cnbc.com/id/31783285

Ett närmast sensationellt medgivande efter den senaste tidens uppmärksamhet i pressen.

Tidigare skrivit om Goldmans trading program.

”This isn’t a free market; it’s a black magic trick, involving supercomputers, psychological operations and lots and lots of leverage.”

Av Sunda Pengar - 9 juli 2009 08:09

Som jag tidigare skrivit om så har USA drivit ett mål mot UBS och Schweiz generellt gällande penningtvätt. Tidigare så har Schweiz gjort upp utanför rätten med USA och delgivit information om 250 misstänkta skattebetalare i USA.

Saker har hettat till nu när en domare i USA har beordrat USA att delge huruvida de kommer att stänta ner UBS i USA som en del i kampen att få ut information gällande 52000 hemliga konton.

Det är fortfarande ett lagbrott i Schweiz att delge information om kontonummer till utländska myndigheter trots det tidigare delgivandet till USA.

Schweiz har lovat att inte lämna över mera information till USA i ett försökt att försvara dess banksekretess och internationella rykte vilket har försvårat de diplomatiska förbindelserna mellan länderna avsevärt.

USA har anklagat UBS för att gömma nästan 15 miljarder USD från amerikanska skattemyndigheter. Detta sätter givetvis ytterligare tryck på banken som har lovat att krympa sin balansräkning med upp till 40% för att försöka undvika en konkurs. Ett medgivande av banksekretessen kan innebära dödsstöten för banken som helhet.

Schweiz har dock inte uteslutit möjligheten att göra upp i det här fallet utanför rätten men det återstår att se hur det hela fortlöper.  


Läs mer här:

Av Sunda Pengar - 8 juli 2009 11:06Kalifornien kämpar med ett budgetunderskott som håller på (tekniskt redan har) att få delstaten att gå i konkurs. Vi pratar alltså om ett av de största ekonomiska områdena i USA som inte längre har råd att betala lön till sina publik anställda eller hålla efter reningsverk och hundratals andra typer av service som hör en delstat till.

Läget är inte längre akut, det är fullständigt desperat. Schwarzenegger, Kaliforniens guvernör har ansökt om nödlån från FED för att kunna få delstaten att gå runt men nekats. Det har gått så långt att de nu under ett lång tag har tryckt IOU eller mer specifikt (Individual Registered Warrants). Med andra ord, de har valt att trycka sina egna pengar.

En vanlig sedel som vi känner till den (fiat eller innehavarskuldebrev) ar en variant på denna warrant. Kaliforniens har en löptid, dvs att den ska lösas in efter en viss tidsperiod.

Den stora vändningen nu är att ett antal storbanker, Bank of America, Citigroup, Wells Fargo och JP morgan som tidigare accepterat att ta emot dessa IOUs som betalningar har nu valt att inte längre acceptera detta.

Att kalifornien valt att sköta sitt budgetunderskott genom att trycka egna pengar är i praktiken direkt konkurrens till BCM (Bank Created Money). Wells Fargo uttrycker sig såhär om den problematiken.

"We're very disappointed, as are many Californians, that California has taken the unfortunate step of issuing IOUs in lieu of payments to some businesses and individuals."

Inte konstigt då banken går miste om stora intäkter i de lån Kalifornien är tvungna att ta för at reda ut situationen kortsiktig.

Situationen för Kalifornien har nu gått från riktigt illa till ohållbart och underskottet ligger för nuvarande på 26.3 miljarder USD årligen.

 Eftersom IOUs nu inte längre godtages av bankerna kommer Kalifornien att få slut på pengar för verksamhetsåret redan i slutet på juli. (I USA kommer inkomstskatten en gång om året). Eftersom vad Kalifornien gör inte är särskilt annorlunda mot för hur FED löser situationen (trycker mer pengar)

Det finns i huvudsak (utöver ponzi borrowing, alltså att försöka låna sig ut en ohållbart underskott, t.ex Lettland, Argentina etc) tre lösningar som jag ser det.

1. Gå i konkurs.
Behövs ingen expert för att förstå att detta inte bara är politiskt självmord utan även kan leda till storskaliga upplopp så inget trevligt alternativ.

2.  Förläng löptiden på alla IOU så att de blir utan slutdatum. Med andra ord, nar du kräver betalt för en IOU så får du en annan IOU i samma nominering precis som med USD idag eller SEK i Sveriges fall. Kombinera detta med en lag som sager att denna sedel är giltigt betalningsmedel för skattebetalningar inom Kalifornien så kommer det att användas lokalt.

3. Grunda ”bank of California” som ägs av alla skattebetalare. Tvinga alla som jobbar för staten att använda denna bank för sina löneinbetalningar. Skapa de lån Kalifornien behöver till självkostnadspris och låna till Staten. Inkomsten från alla lån tillfaller sedan skattebetalarna antingen genom skatteåterbäring eller utdelning från banken.

Förslag 2 och 3 är utan tvekan att föredra men det ser onekligen ut som att Kalifornien kommer att gå i konkurs i en form eller en annan. Detta kommer att leda till ytterligare försämrad levnadsstandard i staten som helhet och en akut brist på pengar lokalt och en ond skuldcirkel inte helt olikt Ecuador och andra länder som lånat sig in i ett svart hål.

Hur det hela spelar ut får framtiden visa men att de vågat trycka sina egna IOU är ett modigt steg. Följer fler stater efter kan vi möjligtvis se slutet på FEDs monopol. Eller vi kan hoppas det i all fall.


Av Sunda Pengar - 8 juli 2009 09:26

Jag har inte kunnat verifiera informationen i detta inlagg sa det kan vara over/under drivet sa ta det med en nypa salt.


Anda nyktert att forsta hur illa det egentligen ar.


The stress tests were conducted to determine how well, if at all, the top 19 banks in the USA could withstand further or future economic hardship.

When the tests were completed, regulators within the Treasury and inside the Federal Reserve began bickering with each other as to whether or not the test results should be made public. That bickering continues to this very day as evidenced by this "main stream media" report.

The Turner Radio Network has obtained the stress test results. They are very bad. The most salient points from the stress tests appear below.

1) Of the top nineteen (19) banks in the nation, sixteen (16) are already technically insolvent.

2) Of the 16 banks that are already technically insolvent, not even one can withstand any disruption of cash flow at all or any further deterioration in non-paying loans.

3) If any two of the 16 insolvent banks go under, they will totally wipe out all remaining FDIC insurance funding.

4) Of the top 19 banks in the nation, the top five (5) largest banks are under capitalized so dangerously, there is serious doubt about their ability to continue as ongoing businesses.

5) Five large U.S banks have credit exposure related to their derivatives trading that exceeds their capital, with four in particular - JPMorgan Chase, Goldman Sachs, HSBC Bank America and Citibank - taking especially large risks.

6) Bank of America`s total credit exposure to derivatives was 179 percent of its risk-based capital; Citibank`s was 278 percent; JPMorgan Chase`s, 382 percent; and HSBC America`s, 550 percent. It gets even worse: Goldman Sachs began reporting as a commercial bank, revealing an alarming total credit exposure of 1,056 percent, or more than ten times its capital!

7) Not only are there serious questions about whether or not JPMorgan Chase, Goldman Sachs,Citibank, Wells Fargo, Sun Trust Bank, HSBC Bank USA, can continue in business, more than 1,800 regional and smaller institutions are at risk of failure despite government bailouts!

The debt crisis is much greater than the government has reported. The FDIC`s "Problem List" of troubled banks includes 252 institutions with assets of $159 billion. 1,816 banks and thrifts are at risk of failure, with total assets of $4.67 trillion, compared to 1,568 institutions, with $2.32 trillion in total assets in prior quarter.

Put bluntly, the entire US Banking System is in complete and total collapse.

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se