Direktlänk till inlägg 30 juli 2009

Rykten om ansamlande av utländska kontanter på Amerikanska ambassader

Av Sunda Pengar - 30 juli 2009 07:51
Ett rätt störande rykte cirkulerar, speciellt bekymrande om det är sant är att USAs ambassader i största tystnad håller på att köpa till sig stora mängder utländska kontanter. Dock inte brittiska pund. Det ryktas även att stora mängder kontanter har skickats till olika ambassader runt om i världen.

Om ryktet är sant indikerar det att USA har planerat eller vet att USD kommer att sjunka drastiskt inom en nära framtid (läs ungefär halvår).

Sant eller inte? Ingen ”seriös” media har ännu rapporterat något liknande. Florerar på ett stort antal bloggar och bland annat Global Research.

Googla och bedöm själva.

 
 
janne g

janne g

30 juli 2009 23:05


hej, jag kanske inte skall skriva här egentligen men vet inte riktigt vart jag skall fråga.
Jag undrar om du har någon som helst aning om vad som har hänt med bloggen "Tankar om pengar" som skrevs av någon som kallade sig Michael. Den fanns på Aftonbladets blogg.

http://bloggportalen.aftonbladet.se/BlogPortal/view/BlogDetails?id=37130

Jag har inte kunnat komma in på den på drygt en vecka (den finns inte enligt Aftonbladet).
Det skulle vara hemskt tråkigt om han lagt ner sin blogg för gott för där fanns fantastiskt mycket lättförstådda fakta för oss som just har börjat läsa om hur bankerna "tillverkar" pengar ifrån ingenting.

Om du har någon aning om vad som hänt så vore jag hemskt tacksam om du svarade på detta.

Mvh
janne g
mailadress
siggedigge@yahoo.se


http://concord.zoomin.se

 
HCA

HCA

30 juli 2009 23:09

Hmm. Kan detta ha något med Ameron att göra? Varit väldigt tyst om den ett tag nu, och i MSM nämns den aldrig. Det är ju såklart inte samma sak som att ngt inte finns..

Om USA sänker dollarn å byter ut den, då bör det väl vara bättre att isf köpa Amero med annan valuta än dollar?
Det bör väl innebära en saftig devalvering med ett valutabyte också, samt en hel del frenesi världen över. Kina lär inte bli glada tex...

http://severkligheten.blogspot.com

 
HCA

HCA

30 juli 2009 23:16

Janne, jag har också samma fundering och jag vet att det är många som saknar honom och hans blogg. Hoppas innerligen att han startar upp igen, samt att det inte är AB som stängt av bloggen pga att sanningen kom ut...

http://severkligheten.blogspot.com

 
Ingen bild

sunda pengar

31 juli 2009 07:10

Mikael har varit ratt upptagen privat vad jag vet. Kan handa att han helt sonika har lagt ner bloggen.

Kan kolla upp.

De har rykterna ar dock inte relaterade till Ameron (om den overhuvudtaget skulle bli verklikhet).

Den massiva logistiska uppgift det ar att cirkulera en ny valuta pa stor skala (se euron) gar helt enkelt inte att gora i hemlighet.

Om det ar sant sa ar nog en kraftig devalvering av USD att vanta. For att kickstarta ekonomin.

 
janne g

janne g

31 juli 2009 10:34

ok, tackar. Om du skulle få kontakt med Mikael så kan du väl hälsa honom att även om han inte kan eller vill blogga mer så skulle jag och flera av mina vänner vara väldigt glada om vi på något sätt kunde få tillgång till alla blogginlägg som han skrivit till dags dato. De är på något sätt tidlösa.
Och de är "rena guldgruvan" för oss som just börjar förstå/ana oss till sambanden med hur pengar fungerar och vad det egentligen är.

Mvh
janne g
mailadress
siggedigge@yahoo.se

http://concord.zoomin.se

 
HCA

HCA

31 juli 2009 13:41

De logistiska biten är jag helt med på, även om det inte på något vis är en omöjlighet att göra. Allt beror på under vilken tidsrymd det ska ske, och under hur lång tid de redan har gjort dom...

Vad säger egentligen att Ameron krävs vara i fysiska pengar? Måste en valuta ha en liten andel i kontanter för att finnas?

Om man spinner iväg, så kan det ju vara så att man får kliva in till banken med de kontanta dollar man har, så blir de till digitala Ameron istället. De som inte har bankkonto idag, får såklart ett med finfina erbjudanden.
Att många vill ha det kontantlösa samhället står ju klart, samt att det är viljan uppe i toppen.
Kan de göra två flugor på smällen här kanske?: Ta bort den svårt misshandlade dollarn OCH ha Amero som enbart digitala pengar..
Vad ska den lilla människan säga om det egentligen?
Argumenten för en digitaliserad valuta är ju många, men de kommer ju använda sig av att man får mer Ameron for the buck om man inte behöver krångla till det å göra fysiska slantar också.
Om man säger att man istället får en Amero för 12 cent utan en massa kontanter, eller en Amero för 10 cent med kontanter, skulle det inte bli positivt mottaget av folket?
Som i vanlig ordning med glädjskutt kastar sig in i ytterligare övervakning, slaveri och styrning...

Nåväl, detta är bara en amatörs funderingar..:) Men nog tusan skulle de kunna sälja in detta på en vecka eller så i värsta fall.

http://severkligheten.blogspot.com

 
Stan

Stan

3 augusti 2009 09:19

På tal om Tankar om Pengar så har jag många av inläggen kopierade och har själv tänkt tanken att skapa en "The best of Tankar om Pengar-blogg". Det får man väl göra? Om man anger källan.
Annars vet vi ju i stora drag var felet sitter och vad som borde göras, och vet att det finns verkliga experter med tillräckliga insikter i ämnet, som författaren till den här bloggen plus andra.
Nu verkar vi bara sitta och vänta på smällen, alltför få vill lyssna och ta till sig insikterna. Det krävs en bred folklig uppslutning för att ta sig igenom den kompakta massmediamuren.
Men det verkar som att en verklig hjältinna satt in en attack från lite oväntat håll mot den dolda organisation som håller västvärldens länder som gisslan. Jane Burgermeister har stämt detta gäng för att ha onda avsikter med massvaccineringskampanjen, hon borde få allt stöd hon kan få och hjälp att sprida informationen. Kanske kan det gå att stoppa dom innan dom hinner ställa till med den katastrof?

http://fritenk.wordpress.com

 
Stan

Stan

3 augusti 2009 09:22

Jag trodde att det skulle bli en länk till Jane Burgermeister - här är den:
http://birdflu666.wordpress.com/

http://fritenk.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sunda Pengar - 8 december 2010 08:24


  Tidigare har det ofta rapporterats om hur olika forslag har pressats genom kongressen i USA for att få FED att lämna uppgifter på de utländska instutitioner som har ”fått” pengar av FED under finanskrisen för att hålla uppe värdet...

Av Sunda Pengar - 8 november 2010 11:03


  (På bild, Elizabeth Coleman)   Hyffsat spektakulärt klipp där det är gapande uppenbart att de amerikanska myndigheter som är satt att utreda oberoende instutitioner inte gör det i det amerikanska rullande dörr systemet mellan kritisk gra...

Av Sunda Pengar - 14 december 2009 10:55


  Kritiken från det Isländska folket har varit så tunga och lokal media så pass uppmärksam att IMF har känt sig tvungna att skriva ett öppet brev till ”open civil meetings” vilket består av flera medborgarrättsliga grupperi...

Av Sunda Pengar - 10 december 2009 06:28


  Don Blankenship, en av många hatad man för att öppet kritisera de vetenskapliga undersökningarna om klimateffekterna och koldioxid här i en intressant intervju. Intervjun gäller i största del Global Warming men blir riktigt intressant en...

Av Sunda Pengar - 9 december 2009 06:03

  Version:1.0 StartHTML:0000000105 EndHTML:0000005714 StartFragment:0000002291 EndFragment:0000005678 Fed ligger under hårt tryck från flera håll. Ron Paul driver fortsatt korståg för att göra en oberoende revision av FED som har...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se