Direktlänk till inlägg 20 februari 2009

Hemligt EU dokument om “bailouts” har läckt ut

Av Sunda Pengar - 20 februari 2009 09:22

Brittiska Telegraph har tagit del av ett hemligt dokument på 17 sidor som beskriver möjligheten att EU kan hamna i djup kris om de tvingas rädda bankerna i den Europeiska unionen.

Det största molnen på himlen gäller Spanien, Grekland, Portugal, Irland, Italien och Englands möjligheter att betala tillbaka skulderna om en andra omgång av bankräddningar sker.

Om några av de här länderna hamnar i en situation där de inte längre har möjlighet till att låna till låga räntor så kan det leda till en spiral där inte bara EMU utan hela EU samarbetet kan bryta samman.

En plan för att utvärdera ”toxic assets” eller snarare värdelösa lån ska utformas senare i februari.

Du hittar artikeln här:


Jag vågar garantera att eukommisionärerna inte kommer att komma fram till den enklaste lösningen vilket skulle spara samhället mest resurser. Att helt enkelt ställa in skulderna som håller på att få hela EU att bli insolvent.

Eftersom banker tydligen inte får gå i konkurs längre kommer de att antingen lösa problemen med för djup skuldsättningen och senare betalning genom inflation, dvs trycka mera pengar.

Problemet är bara att Euroländerna inte har mandat att trycka pengar längre utan kan hamna i en situation som Ecuador där hela landets produktion går till att betala ränta istället för bibehållen levnadsstandard.

 
 
Bo Zackrisson

Bo Zackrisson

20 februari 2009 09:44

Tack för intressanta ekonomiska analyser! Kan det vara så att det ekonomiska läget egentligen är värre här i Europa än i USA.

Citerar en passage ur en artikel i Affärsvärlden:

"Europa ligger egentligen mycket värre till än USA, enligt GaveKal. Analyshuset har beräknat att de europeiska företagen tillsammans har en belåning uppgående till hisnande 11 biljoner dollar.

- Det motsvarar 95 procent av Europas BNP. Kan du gissa hur mycket USA har? USA:s skuldsättningen är endast 50 procent av BNP, säger Pierre Gave som tror på en fortsatt försvagad euro."

http://www.affarsvarlden.se/hem/nyheter/article519801.ece


http://blogg.passagen.se/millimetervagor

 
Ingen bild

Sunda Pengar

20 februari 2009 11:32

Väldigt svårt att avgöra vad som är sämst mellan pest eller kolera. Det står vi inför i Europa.

Allra sämst ställt är det i Island. De skulle ha konkursat alla sina banker och skriver av skulderna totalt, övergett sina utländska investeringar och återställt konton inhemskt med depositioner och ett banksystem utan skulder.

Som det är nu har Isländarna en framtid i IMFs händer med kraftigt minskad levnadsstandard att se fram emot.

I USA är det allmänt känt att de flesta stora bankerna är insolventa, även om det inte riktigt vill tillkännages, därav bland annat med hemligheterna runt FEDs "trash for cash" programmen och vägran att redovisa detta.

USA stod inför en systemkris när bankrunnen på money markets var ett faktum för ett par månader sen, så är det illa, ja aboslut.

I Europa ligger england riktigt pyrt till där derivaten är i så enorma belopp att det rent utav är svindlande.

EMU länderna har ju grävt sin egen dödsdom då de har att välja mellan att låta banksystet kollapsa, alltså att alla pengar plötsligt försvinner och totalt kaos, eller fullständig ohållbara upplåning, dvs all produktion i landet går till att underhålla ränta istället för ökad levnadsstandard, kontraproduktivt om vad som sägs vara bankers huvudsyfte.

I och med att ECB har i stadgarna att de inte kan och får rädda nationalstater så blir det inte enkelt.

England har den lyckliga positionen att de fortfarande kan överta makten av krediter. Derivat kan teoretiskt kvittas mot varandra. Om staten äger alla banker blir kvittningen enkel och strukturerad.

Sa vad ska man saga, vill vi vara pest eller kolera.

Sen, som en bilaga, den valuta som har mer guld än vad de har tryckt pengar är hör och häpna, Venezuela, sen Schweiz.

Venezuela ligger alltså mycket möjligt bäst till om allt går riktigt illa.

 
Ingen bild

Sunda Pengar

20 februari 2009 11:47

FYI

Trash for cash programmen är också känt som Federal Discount Window.

I princip lastar banker av lån till federalreserve i utbyte mot toppsäkra instrument så att deras ekonomiska position blir bättre.

I praktiken världens största pantbank.

 
Ingen bild

christer

22 februari 2009 23:05

Artikeln på Brittiska Telegraph har tydligen ändrats...http://www.sott.net/articles/show/176042-Deleted-from-web-European-banks-may-need-16-3-trillion-bail-out-EC-document-warns

 
Ingen bild

sunda pengar

23 februari 2009 08:31

Det är fortfarande samma artikel så allt är som de ska.

 
Whistleblower

Whistleblower

27 februari 2009 14:12

Tack för blogginlägget men tänk om det ekonomiska läget i verkligheten är värre här i den svenska lydnadskulturen, än på den övriga inre marknaden, Europa, Japan och USA.

Har svenska byggndsverk den kvalitet som i tid och rum skyddar enskild person, husdjur och egendom, med retroaktivt STRIKT ansvar och risk för näringsverksamhet som lokalt i EES/EU producerat säkerhetsbrist till EN medveten enskild fysisk person.

http://Hypermakt

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sunda Pengar - 8 december 2010 08:24


  Tidigare har det ofta rapporterats om hur olika forslag har pressats genom kongressen i USA for att få FED att lämna uppgifter på de utländska instutitioner som har ”fått” pengar av FED under finanskrisen för att hålla uppe värdet...

Av Sunda Pengar - 8 november 2010 11:03


  (På bild, Elizabeth Coleman)   Hyffsat spektakulärt klipp där det är gapande uppenbart att de amerikanska myndigheter som är satt att utreda oberoende instutitioner inte gör det i det amerikanska rullande dörr systemet mellan kritisk gra...

Av Sunda Pengar - 14 december 2009 10:55


  Kritiken från det Isländska folket har varit så tunga och lokal media så pass uppmärksam att IMF har känt sig tvungna att skriva ett öppet brev till ”open civil meetings” vilket består av flera medborgarrättsliga grupperi...

Av Sunda Pengar - 10 december 2009 06:28


  Don Blankenship, en av många hatad man för att öppet kritisera de vetenskapliga undersökningarna om klimateffekterna och koldioxid här i en intressant intervju. Intervjun gäller i största del Global Warming men blir riktigt intressant en...

Av Sunda Pengar - 9 december 2009 06:03

  Version:1.0 StartHTML:0000000105 EndHTML:0000005714 StartFragment:0000002291 EndFragment:0000005678 Fed ligger under hårt tryck från flera håll. Ron Paul driver fortsatt korståg för att göra en oberoende revision av FED som har...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se