Direktlänk till inlägg 10 februari 2009

Blandade intressanta artiklar

Av Sunda Pengar - 10 februari 2009 06:51

En ny svensk hemsida, ekonomisk reform förklarar på ett bra sätt hur vårat system fungerar och ger alternativ till dagens system.


De ger också möjlighet att ta en politiskt ställning genom att stödja en


ekonomisk reform.


Telegraph, en brittisk tidning har ofta intressanta ekonomiska reportage.


Här är en om Island och dess ekonomiska kollaps.


Man ska komma ihåg att Island hamnade i problem av samma anledning som Sverige efter novemberrevolutionen i början på 80talet.


En avreglering och ohämmad kredittillväxt.


Eftersom bankindustrin inte kan växa snabbare än eknomin som helhet så går inte korthuset att hålla i ordning, kombinera det med kopplingar eller lån i andra vlutor och krisen är monumental.


 Island


Om ni är intresserade så finns det en blogg som heter Islandsmamman som pratar om vardagen i ett land i konkurs. Inte alltid ekonomisikt och politiskt relaterat men intressant att läsa av personer på plats.


Islandsmamman


IMF håller på att få slut på pengar. Bank of Japan har lovat att gå in med pengar för att fortsatt kunna tvinga in länder i det mycket kontroversiella austerity paketen som skapar upplopp världen över. Nu senast i baltländerna som går att läsa om i dagens SVD.


IMF har 6 månader kvar innan de behöver kapitaltillskottAfrikanska Unionsarbetet går vidare. Denna union är nog den som kommer att ha det tuffaste problemen för att skapa en Afrikans version av EU med centralbank och suptranationell fiatvaluta.  Steg har i alla fall tagits nyligt för att ta sammarbetet vidare.


African Union


Ett foruminlägg på dagens industri handlar lite oväntat om var pengar kommer ifrån.


Var pengar kommer ifrån


Där det länkas till Se verkligheten som har börjat att få svar på banktjänstemän själva och deras version om var pengar kommer ifrån. Vad som framgår är att det egentligen inte vet. Om ni hittar fler inlägg och kommentarer om detta så tipsa gärna eller om du själv mailar och frågar myndigheter så dela gärna med er av eran korrespndans.


Se Verkligheten 


Och om de felaktiga svaret från banktjänstemannen som mailades i Se verklighetens blogg länkar jag till mitt gamla inlägg om myter och depositioner. 


Till sist, ambitionen finns att skapa en film i likhet med den klassiska "money as debt" fast som mer korrekt beskriver hur det fungerar rent praktiskt än vad som presenteras i den filmen.


Det praktiska filmskapandet är dock inget jag är en expert på så efterlyser själar där ute som är intresserade av att hjälpa till med allt från manus, teknik, grafisk research, animationer, ljud, speakerröst och allat annat som kan tänka för att kunna skapa något seriöst och bra.


Maila gärna om du känner att du vill hjälpa till, sundapengar@hotmail.com

 
 
HCA

HCA

10 februari 2009 09:56

Hej...
Länken till DI gör att man hamnar på startsidan för Börssnack.
Antar att det är denna tråd du menar?:
http://borssnack.di.se/diseconf/forum/listmessages.aspx?forumid=3&ThreadID=1542500&search=

http://severkligheten.blogspot.com

 
Ingen bild

Sunda Pengar

10 februari 2009 10:29

Precis den lanken jag menar.

Ska korrigera genast.

Tackar

/Sunda

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sunda Pengar - 8 december 2010 08:24


  Tidigare har det ofta rapporterats om hur olika forslag har pressats genom kongressen i USA for att få FED att lämna uppgifter på de utländska instutitioner som har ”fått” pengar av FED under finanskrisen för att hålla uppe värdet...

Av Sunda Pengar - 8 november 2010 11:03


  (På bild, Elizabeth Coleman)   Hyffsat spektakulärt klipp där det är gapande uppenbart att de amerikanska myndigheter som är satt att utreda oberoende instutitioner inte gör det i det amerikanska rullande dörr systemet mellan kritisk gra...

Av Sunda Pengar - 14 december 2009 10:55


  Kritiken från det Isländska folket har varit så tunga och lokal media så pass uppmärksam att IMF har känt sig tvungna att skriva ett öppet brev till ”open civil meetings” vilket består av flera medborgarrättsliga grupperi...

Av Sunda Pengar - 10 december 2009 06:28


  Don Blankenship, en av många hatad man för att öppet kritisera de vetenskapliga undersökningarna om klimateffekterna och koldioxid här i en intressant intervju. Intervjun gäller i största del Global Warming men blir riktigt intressant en...

Av Sunda Pengar - 9 december 2009 06:03

  Version:1.0 StartHTML:0000000105 EndHTML:0000005714 StartFragment:0000002291 EndFragment:0000005678 Fed ligger under hårt tryck från flera håll. Ron Paul driver fortsatt korståg för att göra en oberoende revision av FED som har...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se